Over mij

Welkom op mijn blog! Leuk dat je er een kijkje komt nemen! Ik ben Caro, vrouw 41 jaar, jong van geest en mateloos geïnteresseerd in het leven! Groet caro

donderdag 14 maart 2013

Schoolgeld

Op de school van mijn kinderen vragen ze nu €40,- vrijwillige bijdrage. Ik vind dit vrij veel. Zeker omdat ik niet kan zien waar het naar toe gaat. Vorig jaar met sint maarten kregen ze ook niets en met sinterklaas is het een klein cadeautje. Dat dan weer wel.
Ik ben heel tevreden over de school. Het is een kleine school, een montessori school.
Mijn kinderen doen het heel goed bij dit zelfstandige onderwijs. Ze hebben lieve begrip volle juffen die de kinderen op allerlei gebieden uitdagen. Mijn kinderen zijn dol op kosmische lessen en allerlei thema's waar mee ze werken.

Kleuterzoon heeft deze week beroepenlesjes. Van de week kwamen er twee politie mensen op school en vertelde de kinderen over hun vak. De kinderen mochten het uniform passen en in de politieauto zitten. Hoeveel kleuters passen er in één politie-auto?

Lieve dochter gaat volgende week naar de expositie van het graf van Toetankhamon. Geweldig natuurlijk!
Maar hier moet ook weer 5 euro voor worden betaald. (op zich niet duur natuurlijk en super gaaf) maar nu kreeg ik weer een rekening van het aankomend schoolreisje van dochterlief. Weer 45 euro! Wel met twee overnachtingen maar toch...

Nu weet ik dat veel ouders hun schoolgeld niet betalen. Okay het is vrijwillig maar het irriteert mij toch! Want de ouders die niet betalen zijn over het algemeen niet de meeste "arme" mensen. De meeste mensen zijn tweeverdieners die helaas ook niet vaak ziet helpen op school. (ik begrijp dat ze het te druk hebben met hun werk). En dat ik veel uren vrijwillig draai op school is geheel mijn eigen keuze...maar toch. Nu ik de rekening van het schoolreisje onder ogen kwam merkte ik dat ik toch maar eens een gesprek aan ga met de directrice...

Weten jullie wat er gedaan wordt met jullie vrijwillige bijdrage?

11 opmerkingen:

 1. 40 euro is geloof ik vrij gemiddeld, maar ook ik weet niet echt wat er mee gedaan wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De bijdrage is wel vrijwillig, maar we worden op alle fronten onder druk gezet at toch te betalen. Hier 50 euro per kind, wel gezinskorting bij meer dan twee. En wat er mee gebeurt... die bekertjes siroop op de feestjes? Hmh. Weet niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij betalen ook zo'n 40 euro. Daar zit dan wel het schoolreisje al bij in. Verder een kleinigheidje met sinterklaas. In de papieren staat dan ook, dat er met pasen iets is, maar sinds een paar jaar, worden de kinderen opdracht gegeven om iets mee te brengen voor de paasmaaltijd.
  Wij vinden die 40 euro ook best veel (jammer genoeg alleenverdiener), want dat is voor 1 kind. We hebben er 3. De 2 oudste zijn dit jaar erg duur... 75 en 200 euro. Ook daar zitten dan wel het dagje uit bij in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat ze dat bederag gewoon verplicht moeten maken. Wat is nou 40 euro in een jaar. Schijntje. Als hier de bijdrage niet vetaald wordt gaat je kind niet mee op schoolreis.

  Voor mensen die slecht bij kas zitten is er een speciale regeling dat ze per week een bedrag kunnen geven aan de leraar om alsnog mee te gaan op schoolreis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat hangt denk ik van de school af. Volgens mij wordt het gebruikt voor oa. verzekering, kleine aanschaffingen voor schoolbieb. Maar je kan dit toch vragen aan school of zij kunnen vertellen wat er met jou geld gebeurt. Is helemaal niet vreemd hoor
  Gr. Imre

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij ons is het 23,50 waarvan de schoolreis, sint en kerst, carnaval en het lidmaatschap van de oudervereniging (2 euro) betaald wordt. Met sint is het budget 3 euro per kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vermoed dat met die bedragen ook opgevangen moet worden voor de ouders die niet betalen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij ons is het € 12,00 voor het eerste kind voor tweede en verdere kinderen gaat er iedere keer een paar euro van af. Ze krijgen iets met Sint (er komt een sinterklaas op school die ook nog eens cadeautjes brengt) en Pasen. De kinderen gaan meerdere keren per jaar naar het theater of museum dit kost niets extra's
  Schoolreisje € 11,00 voor de kleuters en €20,00 - 30,00 voor de oudere klassen. Het kamp in groep 8 is duurder ongeveer € 80,00 voor drie dagen.
  Aangezien onze kinderen en continuerooster hebben op school blijven ze allemaal over dat kost ongeveer € 30,00 per kind per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind persoonlijk 40 Euro niet veel, maar het is natuurlijk goed om na te vragen bij school (of de ouderraad) wat ze met dit geld doen. Op de school van mijn kinderen gaat een groot deel van dit geld naar allerlei feestjes (Paasontbijt, kerstdiner, etc.), daarnaast gaat het schoolgeld op aan extra zaken zoals digi-borden, extra sportmateriaal, etc. Ik heb zelf de bijdrage vrijwillig verdubbeld om te zorgen dat de school extra materiaal aan schaffen. Ik ben zelf moeder van een gezin waarin we als beide ouders werken, maar ook wij helpen vaak met allerlei zaken op school, net als de andere ouders met beide een baan, kwestie van prioriteiten stellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. €40,00 vind ik ook meevallen. Op de school van mijn kinderen is het €75,00 vrijwillige bijdrage. Daarnaast staat er een berekening bij op basis van gezinsinkomen wat geadviseerd wordt om te betalen. Aangezien wij tweeverdieners zijn, twee kinderen hebben zouden wij op een bedrag uitkomen van €880,00 per schooljaar. Dat doe ik dus niet. Ook ik ben naast mijn werk geregeld op school te vinden. Tijdens schooltijden lukt vaak niet, maar de sintversiering ophangen en verwijderen is na schooltijd, zo ook de klusouders,etc.
  We krijgen wel een nieuwsbrief over hoe het geld uitgegeven wordt. En geen overige kosten meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik vind dat ze dat vrijwillig er eens af moeten halen
  hier is het ook ongeveer 40 euro per kind en we krijgen een uitdraai van de ouderraad, wat er mee gebeurt(is). ik vind het goed zo.niet te duur.
  alleen dat 'vrijwillig' stoort mij mateloos want het is NIET vrijwillig als je niet betaald gaan ze je manen echt heel bizar.
  een paar jaar geleden zaten wij zo krap dat ik overal op bezuinigde, nou hier niet op dus ,als je het echt niet kan betalen moet je dat aan de directie uit gaan leggen en dan is er een speciale regeling voor , dus na de DERDE aanmaning toch maar VRIJWILLIG betaalt.

  groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen