Over mij

Welkom op mijn blog! Leuk dat je er een kijkje komt nemen! Ik ben Caro, vrouw 41 jaar, jong van geest en mateloos geĆÆnteresseerd in het leven! Groet caro

donderdag 25 oktober 2012

Suikervrij om diverse redenen.

Sinds vier dagen eet ik weer suikervrij. Suikervrij om diverse redenen.
Ik merk als ik suiker eet veel meer last heb van moodswings (hormonen?) opvliegers en na een opleving weer een vermoeidheids dip.
Zo een twee jaar geleden aten wij met het hele gezin ook een periode alles suikervrij omdat het schijnt (en ook zo bleek) beter te zijn voor de concentratie voor mensen met Ad(H)d zoals manlief en lieve dochter hebben.
Maar ja de zomervakantie kwam en de klad kwam er in! Helaas weer in de oude makkelijke suikerverslavingskuil gestapt.

Maar ik vind dat het roer weer om moet. Manlief doet op zijn manier een beetje en mee en langzamerhand veranderd hier de snoeptrommel in meer fruitmand-achtig gebeuren en worden koeken verruild voor zelf gemaakte havermout koeken gezoet met rijststroop en speltmeel.

Stoere kleuterzoon wil vanavond graag pannenkoeken eten en het beslag staat inmiddels klaar: speltmeel, eieren, snufje zout en karnemelk. En nou eens kijken of iedereen verschil proeft;-))Ik neem er eentje met geitenkaas en warme appel....maar de suikerstroop die nog in de kast staat zal straks wel gewild zijn door de kinderen. Maar als deze op is wordt het vervangen door ahornsiroop of rijststroop. Ik gooi niets weg in huis wat suiker bevat maar langzamerhand wordt alles geƫlimineerd en vervangen.

4 opmerkingen:

 1. Goed van je. Echt gek altijd hoe snel suiker en ongezond spul je huis 'in komt' als je even niet vreselijk oplet! Herkenbaar! Koop voor de kindjes soms zo'n appelstroopstift. Vinden ze dan toch net interessanter dan de suikerstroop waar papa zo van houdt... Eet ze voor straks :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thx! Maar Valhalla klopt het dat ik geen berichtjes bij je kan achter laten? Op een of andere manier lukt het mij op jouw site niet;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zeg. Ik wil ook eens proberen om minder suiker zout en vet hier in huis te krijgen.. Maar moet er wel bijzeggen dat ik zelf toch wel de grootste boosdoener ben van al dat "lekkers"wat binnen komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pannenkoek met geitenkaas! Wat een bijzondere combinatie! Dat heb ik nog niet eerder gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen