Over mij

Welkom op mijn blog! Leuk dat je er een kijkje komt nemen! Ik ben Caro, vrouw 41 jaar, jong van geest en mateloos geïnteresseerd in het leven! Groet caro

vrijdag 21 september 2012

Keep it clean day!

Vandaag 21 september is het Keep it clean day! Maar wat is Keep it clean day?

Keep it clean day is onderdeel van de WorldCleanUp 2012: (van het www)


De afgelopen zes maanden vond er op mondiale basis een WorldCleanUp plaats waarbij 94 landen vanuit een grass root beweging al hun zwerfafval opruimden. Kenmerkend voor grass root initiatieven is dat de oorsprong vanuit de burgers komt en er met no- of low-budget gewerkt wordt. Zo ook in Nederland. Vanaf eind januari werden er verbindingen met het bedrijfsleven en non-profit organisaties gelegd, kwamen er vrijwilligers die mee hielpen vanuit hun eigen talent en regio, en ontwikkelde KeepItCleanDay zich als vanzelf.

Simpliciteit
Meedoen kan op de meest simpele manier! In plaats van op een vrije zaterdag de natuur in te moeten, en de bossen schoon te maken, raapt iedereen vandaag het zwerfafval op dat hij/zij tegenkomt. Meedoen kan zo groot of klein zijn als je zelf wilt. Maar als we allemaal een beetje doen, hebben we samen een heleboel en is Nederland op de avond van 21 september een stuk schoner.

Gisteren kregen mijn kinderen van uit school een brief hierover mee. Aangezien stoere kleuterzoon nog niet kan lezen vroeg hij mij voor te lezen wat er toch in de groene brief stond wat hij van juf had gekregen. Na het stukje voor gelezen te hebben keek hij mij nogal verbaast aan en zei; Mam, dat doen wij toch altijd al?!?!?!
En dat klopt! En daar blijven we mee doorgaan! Maar als vandaag iedereen er een beetje om denkt scheelt dit ons weer werk;-)

1 opmerking:

  1. Goed zo, een kind die weet hoe het hoort. Fijn dat jullie ook oprapen. Ons doel is iedere dag 1 stuk zwerfafval oprapen (bij school ligt helaas altijd genoeg). Toen juf R ook mee ging doen was het eerste wat ze opraapte 20 euro. Zie je wel opruimen loont.

    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen