Over mij

Welkom op mijn blog! Leuk dat je er een kijkje komt nemen! Ik ben Caro, vrouw 41 jaar, jong van geest en mateloos geïnteresseerd in het leven! Groet caro

maandag 17 september 2012

Meatless Monday

Oh ik heb net toch lekker gegeten!
Het is een recept dat ik vond op internet en ik moet het met jullie delen!

Het is een recept voor een salade maar ik heb het gewoon als warme maaltijd gegeten en dus niet laten afkoelen.

Auberginesalade met Courgette, Kikkererwten en Feta

  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • een bokaal of blik van +/- 180g kikkererwten (bio)
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • witte wijn of ciderazijn
  • 1kl mosterd
  • 1/2 bosje munt
  • 1/2 bosje basilicum
  • agavesiroop
  • 1/2 citroen
  • 80g goede feta
Spoel de aubergines en de courgettes. Snij ze vervolgens overlangs in stukjes van een halve centimeter dik.
Bestrooi de plakjes aubergine met zout en laat ze een kwartiertje uitlekken in een vergiet.
Snij de rode ui in flinterdunne ringen. Ik kan niet genoeg benadrukken dat dit echt zo dun als mogelijk moet zijn. Anders gaat de ui overheersen en draag je die smaak de rest van de dag met je mee en dat is echt niet de bedoeling. Ik heb het onlangs nog mogen ondervinden in een brasserie; echt niet smakelijk.
Trek de ringen wat uit elkaar zodat je sliertjes krijgt in plaats van stukjes ui.
Spoel de kikkererwten onder stromend water en laat uitlekken.

Zet een grillpan (of als je dat niet hebt een gewone anti kleefpan doet het net zo goed, hoor) op hoog vuur en gril de stukken courgette aan weerskanten. Leg ze vervolgens te rusten in een platte schaal.
Dep de aubergines goed droog en zorg ervoor dat al het zout eraf is. Gril ook deze aan weerskanten en leg ze bij de courgettes.
Doe de kikkererwten en de ui bij de groenten in de schaal.

Roer de azijn, mosterd en 2el cirtoensap glad met wat peper en zout. Voeg er 1el agavesiroop bij en proef. Het geheel moet zuur proeven met een hintje scherpte van de mosterd en een zoetje. Als het een beetje té zuur is zit het helemaal goed. Als het veel te zuur is, dan kan je wat mosterd en siroop toevoegen en proeven tot je tevreden bent. Het meeste van die zuurte gaat eruit bij het marineren, denk daaraan. Zowiezo is dressings kloppen een beetje proberen en werken naar je eigen smaak. Goed proeven dus!
Kieper de marinade over de groenten en schep alles voorzichtig om. Zorg ervoor dat de dressing overal bij komt.

Voor je gaat serveren strooi je er munt en basilicum over, samen met de feta. Eventueel besprenkel je de stukjes kaas nog met wat van je allerbeste olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen