Over mij

Welkom op mijn blog! Leuk dat je er een kijkje komt nemen! Ik ben Caro, vrouw 41 jaar, jong van geest en mateloos geïnteresseerd in het leven! Groet caro

dinsdag 2 april 2013

Kinderbijslag: daar kwam het en daar ging het!

Vandaag zag ik dat de kinderbijslag is gestort. Heerlijk!

Maar ik kon bijna het hele bedrag doorschuiven naar....zwemles.

Stoere kleuterzoon gaat vanaf zaterdag zwemmen. Hij gaat alleen voor zijn A diploma. Dat zal voor hem al heel wat zijn want het is niet echt zo een waterrat als zijn grote zus.

Maar wat kost nou zo een diploma? Nou bij ons kost alleen al zijn A diploma €406,- !!!

Ik zie het wel als een goede investering waarvan hij zijn hele leven verder profijt van heeft. Maar wat een bedrag! En dan te bedenken dat deze zwemlessen nog redelijk "goedkoop"zijn in vergelijking met andere zwembaden in de buurt!

Nou goed, het is niet anders......


15 opmerkingen:

 1. De gemeente van mijn ouders betaalden onze zwemlessen (diploma A) in één specifiek zwembad, omdat het schoolzwemmen af was geschaft. Maar meer dan 400 euro? Ik had niet gedacht dat het zo duur zou zijn. Heb je nu een 'pakket' gekocht dat garandeert dat hij kan zwemmen tot hij zijn diploma heeft? En betaal je niet per les? Dat moesten wij wel voor ons B-diploma.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoolzwemmen is hier ook afgelast sinds 2 jaar. Hij heeft wel voor dit bedrag zijn diploma. Ze rekenen er 15 voor....
  Groet Caro

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 15 lessen?? Wij zijn met twee kinderen twee keer meer dan een jaar bezig geweest voor A...

   Verwijderen
 3. Leuke foto! Hier kost zwemles per drie kwartier iets van 8 euro geloof ik (vorige zwembad 12!) Dochter is net weer begonnen, na anderhalf gestopt te zijn nadat ze B had gehaald. Nu wil ze C. Kleine peuter hier begint denk ik over een jaartje (met 5 jaar meestal, hier).

  Hoop dat hij het snel haalt en vooral dat hij het goed leert. Want dat is toch wel een fijn idee, dat ze zichzelf kunnen redden in het water.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, de prijzen zijn bizar. Hier hebben we twee kinderen kort achter elkaar en ik wil ze samen naar zwemles hebben.
  Ik heb echt allerlei opties bekeken om er toch goedkoper of goedkoop klaar mee te zijn. Over de grens is de goedkoopste optie als je dichtbij die grens woont. En ik trof zowaar een gemeente bad tussen ons huis en de grens aan die voor hetzelfde bedrag zwemlessen aanbiedt voor 5 euro per les.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha sorry 15 MAANDEN...dan kunnen ze het volgens het zwembad systeem!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is veel geld maar ik betaalde veel meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan je niet via een zwemclub de diploma's halen? Je betaald een jaarlijkse contributie en misschien iets van examengeld.
  Zo hebben onze kinderen zo'n 20 jaar terug (alweer) hun zwemdiploma's gehaald,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zelf drie kinderen op zwemles gehad en die zitten nu alledrie op wedstrijdzwemmen. En paar tips kijk niet alleen naar de prijs maar ook naar de kwaliteit. Ga niet alleen voor A want dan kunnen ze echt nog niet goed genoeg zwemmen voor de hedendaagse zwembaden met allerlei glijbanen enzovoort. Ik heb zelf vaker gezien dat er kinderen met alleen A nog niet eens en fatsoenlijk baantje kunnen zwemmen. Dat is niet direct na het behalen van het diploma maar de meeste kinderen zwemmen na de zwemles bijna niet meer alleen tijdens de vakantie. Ze verleren het dan zo ontzettend snel. Ga niet over de grens want daar is de zwemles helaas echt niet goed. Dat geld zowel voor Duitsland als België. Zelf hebben we het een keer in een Belgisch zwembad gehad dat daar een badjuffrouw naar ons toe kwam en vroeg of ons zoontje van 6 soms in Nederland zwemles had want hij zwom zo goed dat kon hij nooit op de Belgische les geleerd hebben. Begin niet te vroeg met zwemles kinderen van 4 jaar doen er veel langer over dan de oudere kinderen. Op de eerste plaats missen ze de kracht op de tweede plaats snappen ze de uitleg vaak niet. Als een kind niet weet waar zijn hielen zitten dan weet hij ook niet hoe hij ze moet optrekken en naar buiten moet draaien. Wat ook nog belangrijk is ga zelf regelmatig zwemmen met jullie kinderen zowel voor als na het diploma. Ga dan ook echt zwemmen en niet alleen spelen zodat ze het niet verleren. laat zelf zien dat je niet bang bent in het water. Help je kind oefen met hem en laat zien dat ook jij niet bang bent in het water. Ga ook eens kopje onder. Soms zie ik ouders met droge haren uit het zwembad komen die het raar vinden dat hun kind waterangst heeft. Meestal doet het kind alleen zijn ouders na en die gaan dus ook niet onder. Oefen eens met duiken. Goed leren duiken kan alleen door je kind aan zijn billen op te tillen zodat de benen omhoog gaan en hij dus niet op zijn buik valt. Helaas mogen de badmeester dit niet meer doen. Je zou rare gedachten kunnen krijgen als je ziet dat er aan de billen van je kind gezeten word dus dit doen ze niet meer. Vandaar dat kinderen veel moeilijker leren duiken. Zonder goed te duiken is het door het gat zwemmen vaak erg moeilijk.
  Het is een heel verhaal geworden maar ik hoor op school zoveel verhalen over de zwemles dat ik denk verdiep je er eens goed in en vraag na. Kijk niet alleen naar de prijs. Zwemmen is zo belangrijk in waterrijk Nederland kijk dan niet op een paar euro.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het hier helemaal mee eens. Het ene kind heeft een jaar nodig om A te halen, het andere kind 2 jaar. Desondanks adviseer ook ik om zeker B en het liefst ook nog C te halen. Na A kunnen kinderen die normaal gesproken niet vaak gaan zwemmen met het gezin echt niet goed zwemmen.

   Verwijderen
 9. Duur he? Superjammer vind ik dat, er zijn nu veel te veel kinderen in Nederland die geen zwemdiploma hebben, omdat hun ouders de zwemlessen niet kunnen betalen. En nee, dat is vaak geen kwestie van niet willen :-( Gelukkig kun en wil jij de kb hieraan besteden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is echt duur! hier 44 euro per 4 weken, 11euro per les dus!

  Zoon is begonnen net na zijn 7e verjaardag eind augustus, en hij gaat bijna afzwemmen :-D

  veel succes en plezier voor de kleine man!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een flinke som geld inderdaad. Maar ja, zwemmen moeten ze gewoon echt leren...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik val hier omver van die prijzen ! in belgië is het echt veel goedkoper. ik zal niet meer dan 5 euro per les betaald hebben, en na 12 weken kon ze zwemmen. let wel, daarmee kan je nog niet geweldig zwemmen, maar op school wordt ook wekelijks gezwommen en zo leren ze toch wat ze moeten om niet te verdrinken. die dame die daar vermeldt dat de kwaliteit van zwemles via een echte zwemclub beter is, die heeft natuurlijk gewoon gelijk. ook hier wordt in zwemclubs veel beter les gegeven, maar in de stedelijke zwembaden worden op grote schaal voordelige zwemlessen georganiseerd om kinderen de basis aan te leren, waarop de scholen dan verder bouwen, en natuurlijk helpt het ook als je als ouder dit mee ondersteunt. veel mensen hier willen vooral dat hun kind al een beetje kan zwemmen voor het schoolzwemmen start

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas is het in Nederland zo dat het schoolzwemmen bijna overal is afgeschaft. Je zult je kind dus bijna altijd zelf op zwemles moeten doen.

   Verwijderen