Over mij

Welkom op mijn blog! Leuk dat je er een kijkje komt nemen! Ik ben Caro, vrouw 41 jaar, jong van geest en mateloos geïnteresseerd in het leven! Groet caro

vrijdag 1 maart 2013

Mama zijn wij rijk?

Mama zijn wij rijk vroeg mijn stoere kleuter-zoon gisteren aan mij.

Ik dacht het is in welke context je het maar bekijkt.
Wij zijn niet arm, wij hebben een eigen huisje midden in een rijtje andere huisjes, wij hebben 1 auto, vier fietsen een kat een hond een redelijk grote achtertuin zonder achter buren maar een mooi stukje groen. Manlief heeft een baan als docent op een Vmbo school en ik werk twee keer per week als overblijf moeder.

De kinderen en wij zijn redelijk gezond. Wij kunnen nog gewoon de boodschappen halen in de supermarkt, wij gaan in ieder geval 1 keer per jaar ruim twee weken op vakantie en soms nog een keertje een midweekje.

De kinderen krijgen elke avond warm eten, een goed ontbijt en lunch en minimaal twee stuks fruit te eten.
We dragen schone kleren en de oudste zit op turnen (de jongste bijna op zwemles). Manlief doet aan capoeira en parkour en ik ga 1 keer week naar de yoga.

We hebben het leuk en gezellig met elkaar en houden veel van elkaar. Dus zijn wij rijk? Ik vond dat wij een heel rijk leven hebben! Dit vonden stoere kleuterzoon en lieve dochter gelukkig ook.

Maar zijn wij financieel rijk? Vergeleken met heel veel arme mensen in ons land zeker! Gemiddeld zitten wij net op modaal. Dit betekent dat wij overal aan mogen mee betalen maar net niet overal "korting" voor krijgen. De kinderen lopen vooral in tweede hands kleding die wij krijgen van familie en vrienden, wij kopen bijna nooit nieuwe kleding, alleen af en toe in de uitverkoop. Wij houden ons aan het huishoudbudget van 90 euro per week, hebben geen kranten of andere abonnementen, kopen boodschappen in de aanbiedingen of huismerken, doen veel op de fiets om benzinekosten te besparen. Hebben een abonnement dan wel voor de bieb waar wij dan ook wekelijks komen en de kinderen krijgen nooit zomaar een kadootje. Wel krijgen zij een klein beetje zakgeld en leren wij ze sparen of af en toe dat ze iets mogen kopen maar er moet wel eerst over nagedacht worden.

Manlief en ik hebben ook alle twee zakgeld. Wij verdienen wat bij via enquêtes in te vullen en manlief is een kei in dingen winnen via een vraagprijs of een zelf gemaakt iets op internet te zetten.

Dus rijk zit niet altijd in geld of financiële middelen! Ik denk dat het vooral in Tevredenheid zit!

Ooit toen ik op kamers woonden hadden wij een wc met allerlei spreuken tegeltjes. De spreuk die mij het meeste is bij gebleven was de spreuk: Tevredenheid is een plantje dat in weinig tuinen bloeit.
Ik vind het nog steeds een prachtige spreuk!

4 opmerkingen:

 1. Rijk. Tja, inderdaad, wat is rijk? Zoals jij het omschrijft kan je inderdaad wel stellen dat jullie "rijk" zijn. Heerlijk toch?!

  Zelf vind ik (ook) dat als je gezond bent, je kids gezond zijn, als je gelukkig bent met elkaar en je kunt ook nog eens wat leuke dingen doen, geen droog brood hoeft te eten en minimaal eens per jaar op vakantie kunt, dat je je als mens als rijk kunt betitelen.

  Want zou je rijk zijn als in de zin van heeeel veel geld hebben dan ben je misschien wel een ongelukkig persoon, die nergens moeite voor hoeft te doen en die niet meer zou weten hoe het is om gewoon van de simpele dingen in het leven te genieten.

  Ik vind dus dat rijk niets te maken heeft met veel geld hebben, alhoewel dat wel de meest gehoorde en aangenomen definitie ervan is natuurlijk.

  Gezellig weekend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een mooie spreuk, maar tegelijkertijd is het ook wel triest natuurlijk dat zo weinig mensen tevreden zijn… :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit hier met een kop thee en en plak zelfgebakken cake, met appel en rozijntjes bij mijn houtkachel en ik voel mij ontzettend rijk. Dat is pas rijkdom! Hele fijne en gezellige middag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor ons heeft het woord "rijk" ook een andere betekenis dan een financiële! Je gezin, een beetje gezondheid, lief zijn voor elkaar, tevreden zijn met wat je hebt...Daarmee voel ik me ontzettend rijk!

  BeantwoordenVerwijderen