Over mij

Welkom op mijn blog! Leuk dat je er een kijkje komt nemen! Ik ben Caro, vrouw 41 jaar, jong van geest en mateloos geïnteresseerd in het leven! Groet caro

dinsdag 11 december 2012

Mijn zorgverzekering

Na lang dubben hebben manlief en ik de knoop door gehakt. wij zijn verzekerd bij V.GZ via U.nited C.onsumers. Al een paar jaar hebben wij op deze manier onze zorgverzekering geregeld en met grote tevredenheid.

Na aanleiding van het programma R.adar hebben wij besloten dit jaar alleen maar ons te verzekeren voor de basis verzekering.
Uitgerekend hebben wij daar netto meer aan dan een aanvullende en tandarts verzekering met een vergoeding van 250 euro. Als wij alleen de basis verzekering nemen zijn wij 215.90 euro voor het hele gezin kwijt. Als wij het op de oude manier zouden doen betaalde wij 258.80 euro per maand.

Uitgerekend kwamen wij dan op een verschil van 515 euro. Onze tandarts was tot 2 maal 250 euro verzekerd dus hebben we als alles goed gaat sowieso al 15 euro winst en wat de tandarts kosten betreft hebben wij vorig jaar weinig kosten gehad. Vooral manlief. Ik moest een beugel voor de nacht en die viel toch al niet onder de verzekering. Via UC krijgen wij ook ieder 139 euro terug in verband met premie korting.

De medicijnen die hier in huis gebruikt worden worden allemaal vergoed van uit de basis verzekering (met aftrek van onze belachelijk hoge 350 euro).

Ook ben ik bezig het zorg bedrag in 1 keer te betalen want dat levert ons weer een korting van 3% op.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het een beetje spannend vind om op deze manier verzekerd te zijn maar dat zal eind 2013 gaan blijken.3 opmerkingen:

 1. Wij hebben hetzelfde gedaan op basis van de uitzending van Radar. Het scheelt ons 600 euro per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doe het nu drie jaar zo en het heeft ons heel veel geld uitgespaard, we moesten eenmaal manlief zijn duim laten hechten a 30 euro, dat was al :)

  Ik was eerst ook wat huiverig, je wordt toch een beetje bang gemaakt altijd met wat als & stel dat & verzekeren is beter...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Naar VGZ ga ik niet meer terug, omdat het tandarts gedoe, facturen opsturen per post en nooit 100% terug me zwaar ging irriteren.

  Ik stapte over naar FBTO en voor volgend jaar probeer ik het eigen risico naar 850 euro voor volgend jaar te verhogen. Bovendien tandarts 750 euro, het maximum.
  1504 euro moet het allemaal gaan kosten.

  BeantwoordenVerwijderen