Over mij

Welkom op mijn blog! Leuk dat je er een kijkje komt nemen! Ik ben Caro, vrouw 41 jaar, jong van geest en mateloos geïnteresseerd in het leven! Groet caro

woensdag 5 september 2012

Zelf verdiend, klussen en vakantie!

Zoals ik al eerder blogde hebben wij deze vakantie veel werk verricht. Manlief is docent dus had gelukkig bijna zeven weken vrij en ik als gezinsmanager, thuisblijfmoeder, gezinscoach of welke mooie term ik er ook aan kan geven was in ieder geval ook thuis. Dus we hebben geklust! En hoe!

We konden voor de vlonder nieuw hout kopen maar manlief had een partij hardhouten planken gratis op de kop weten te tikken en ging daarmee aan de slag. Wij hebben hier heel veel geld mee uitgespaard maar wat een tijd koste dit allemaal. Maar hij ligt er in en kijk eens wat een geweldig resultaat!
Ook de coniferenhaag waar ik mij al 11 jaar gruwelijk aan ergerde is verdwenen! Samen met de buurman alles weg gehaald en een nieuwe schutting geplaatst.Als laatste hadden wij al 8 jaar geleden in de aanbieding een mooie voordeur gescoord. Maar deuren afhangen is een lastig en precies klusje dus een andere buurman die een aannemersbedrijfje heeft, heeft de deur voor een lief prijsje in gehangen.

Nu was de deur houtkleurig en aangezien ik wel van een lekker kleurtje hou hebben we gekozen voor ja wel, Lavendel! Zie hier!Schoonvadertje is zo lief geweest de deur voor ons te schilderen! En nu na de vakantie, nu iedereen weer naar school is geniet ik van mij mooie vlonder, nieuwe schutting en prachtige voordeur! Super!

5 opmerkingen:

 1. Wow! Dat hebben jullie maar mooi zelluf gedaan, hoor! Ik vind de voordeur geweldig! Hier moet ie ook nog afgelakt worden (na ruim 7 jaar staat ie nog steeds in de grondverf: oeps!) Maar manlief is nu bezig met zijn garage. Hij breekt zich vooral het hoofd hoe hij met reeds beschikbare materialen (hergebruik) alles gedaan krijgt! Ik vind een houten ondergrond voor het terras heel mooi, maar hetgeen ze verkopen in de bouwcentra veel te duur. Nu liggen er (als gratis noodoplossing) hergebruikte betonklinkers. Niet meer van deze tijd en in overvloed 'gratis op te halen'. Het heeft nog geen prioriteit op dit moment. Ik zie het nu nog als luxe/voor later. Dan zal de trend wel weer overgewaaid zijn ;) Zwarte tegels lijkt me ook heel erg mooi, trouwens (en tijdloos/onderhoudsvrij (mits je geen echte natuursteen neemt, natuurlijk)).
  Ach. We kunnen er zitten nu. We werken in ons huis van binnen naar buiten. De gevel moet ook dringend gestuct en afgewerkt worden en onze tuin mag vooral niks kosten, want, we hebben andere prioriteiten + geen groene vingers! We hebben er wat eetbare planten in gezet en een schutting hergebruikt. Gelukkig hebben we naast ons een buur die ook alles doet om te besparen. Onze achterburen zijn 'beter gesitueerd' en zo hebben we toch maar mee betaald aan een hek. Een opgemetselde siermuur vonden we te duur en ik wilde groen, niet nóg een muur in onze tuin! Aangezien deze buur een volière heeft en wij katten, moesten we wel over de brug komen, natuurlijk. Hij heeft dan wel weer gezorgd voor de begroeiing met klimop.
  De derde buur heeft is ons uiteindelijk tegemoet gekomen met de ruil van grond en afstaan van de garage. Kunnen we de vervallen gevel opknappen naar believen. Ook wat waard!
  Dus met de erfafscheiding hebben we voorlopig alles gehad. Zonder ruzie te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een werk allemaal maar het ziet er prachtig uit, en ik vind lavendel ook zo'n mooie kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorige reactie was via verkeerde account, sorry.
  Zoals ik al zei wat veel werk hebben jullie verzet en het is heel mooi geworden. Ik vind lavendel ook zo'n mooie kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zijn die vlonders er ook omdat er eigenlijk opgehoogd moet worden?
  Zijn ze glad als het nat is?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja wel een beetje omdat het hoogte verschil groot was, ook omdat we het mooi vonden. Gladheid valt er mee! Wij hadden eerst steigerhout dat was veel gladder....

  BeantwoordenVerwijderen