Over mij

Welkom op mijn blog! Leuk dat je er een kijkje komt nemen! Ik ben Caro, vrouw 41 jaar, jong van geest en mateloos geïnteresseerd in het leven! Groet caro

zaterdag 7 juli 2012

Naaktslakken

Stapel gek word ik ervan! Iedere avond komen ze met grote getalen mijn tuin in sluipen! Ik ben heel mens en dier lievend maar die naakte slakken tolereer ik echt niet in MIJN tuin!

Gisteren middag was het hier prachtig weer, maar s'avonds kwam er weer een kleine wolkbreuk over mijn huis heen. Toen het even droog was liep ik met Skye nog even door de tuin en wij gleden zo wat uit over de naaktslakken.

Ik ben ze gaan oprapen en tellen. Met een broodzak in mijn hand ging ik ze te lijf! 76 naaktslakken en drie gewone slakken met een eigen huisje.
Ik heb ze allemaal bij elkaar gestopt in de broodzak en uiteindelijk dicht geknoopt en in de container gegooid. Ophoepelen! Dit is mijn tuin, mijn mooie plantjes, mijn lekkere framboosjes, mijn lekkere appels in mijn boom, mijn verukkelijke rabarber! Wegwezen!

Maar ja, ik vond het toch wel wat sneu voor hen als ik er te lang over na zou denken, hoe het nou met ze zou gaan....
Maar toen ik vanochtend weer door mijn drijf natte tuin liep en er weer minstens 30 heb geelimineerd gaat het mij steeds makkelijker af!

Sorry slakken maar het is niet anders!4 opmerkingen:

 1. Mijn man wordt altijd heel boos als ik na de regen met een zoutpot rondloop. Maar ze aten inderdaad de hele tuin op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het doel heiligt de middelen:-) ga ook eens de zout pot pakken!
  Groetjes Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier en daar een bakje zetten met wat bier erin, ze zijn er gek op en daardoor verdrinken ze zichzelf. Diervriendelijk? Nee, maar alles beter dan zout!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zout is een vreselijke dood voor slakken. Gruwelijker kan niet. Al eens gekeken hoe zo'n beestje dood gaat met zout?
  Pak ze op (plastic handschoen, plastic zakje) doe ze in een emmer en zet ze ergens in een bosje of plantsoen elders. Waarom doden??
  Als alles dood moest waar je last van hebt, blijft er niet veel over:-(((
  J.

  BeantwoordenVerwijderen