Over mij

Welkom op mijn blog! Leuk dat je er een kijkje komt nemen! Ik ben Caro, vrouw 41 jaar, jong van geest en mateloos geïnteresseerd in het leven! Groet caro

zondag 17 maart 2013

Vegetariër?!

Na mijn lees ervaringen in het boek Horror voedsel neemt het idee om vegetarier te worden steeds grotere vormen aan. Ik ben dol op vlees! Zelfs die lieve lamskotelletjes, kippenvleugeltjes maar ook een varkenshaasje of een half rauwe biefstuk eet ik heerlijk op.
Maar ik zou toch graag na het lezen van het boek en diverse programma's over de bio industrie te hebben gekeken mijn eetlust willen veranderen.

Nu ben ik gisteren heel druk bezig geweest om allerlei lekkere vegetarische recepten te zoeken en er redelijk wat gevonden. Vooral op de recepten site van de Appie kwam ik veel diervrije en lekkere afwisselende ideeën tegen.

Vanavond gaan wij in ieder geval zelfgemaakte falafel (wat een rotklusje om balletjes te draaien in de bloem) met turksbrood en yoghurt dip en voor morgen staat er al een heerlijke linzensoep op het vuur te pruttelen.

Maar mijn vraag aan jullie is hebben jullie nog goede vegetarische recepten of sites voor mij?
Ik deed al mee aan de Meatless Monday maar het moet van mij nog meer dagen per week. Vis blijf ik wel af en toe eten maar dan in het wild gevangen vis. Heel stiekem denk ik nu (of een stukje biologisch scharrelvlees...maar laat ik dat idee nog maar even varen).

Ik wilde eigenlijk een foto van legbatterij kippen plaatsen maar besloten dit niet te doen aangezien het gruwelijke foto's zijn.

4 opmerkingen:

 1. leuk dat je de moeite wil doen...en niet te streng zijn voor jezelf, alle beetjes helpen ;-)
  mss vind je op mijn board inspiratie (http://pinterest.com/elsk/gezondheid/). ook veel veganistisch en glutenvrij/suikervrij omwille van de allergieën hier...
  veel plezier met je ontdekkingstocht

  grz

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je! Ik ga zeker je op pinterest bekijken! Groet Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoals je misschien al gelezen hebt bevinden wij ons in een soortgelijke situatie. Ik ben ook aan het zoeken naar vegetarische recepten en speur regelmatig wat websites voor recepten af. Maar je kan je gewone eetpatroon ook ietwat aanpassen naar vegetarisch. Als ik bijvoorbeeld nasi maak doe ik dat met tofureepjes, of macaroni, chili of lasagne maak ik met vegetarisch gehakt. Maar toegegeven, ik vind het soms wel lastig want ik moet nu over veel denken meer nadenken, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En dan niet meer kaas gaan gebruiken want de meeste kaas is niet vegetarisch. Ook producten waar wei ingebruikt is is ook niet vegetarisch want het is een bijproduct van die niet vegetarische kaasbereiding. Die wei zit in de gekste producten. Denk ook aan producten waar gelatine is gebruikt.
  Ofwel begin eerst met stevig minderen van vlees dat levert ook al veel op. En het vlees dat je dan gebruikt van de lokale bioboer.

  BeantwoordenVerwijderen