Over mij

Welkom op mijn blog! Leuk dat je er een kijkje komt nemen! Ik ben Caro, vrouw 41 jaar, jong van geest en mateloos geïnteresseerd in het leven! Groet caro

maandag 27 augustus 2012

Meatless Monday



Al tijden denk ik er over na om bewust minder vlees te eten. In de praktijk komt daar nog weinig van.
Daarom ga ik vanaf vandaag de meatless Monday in ons gezin introduceren. De vleesloze maandag!
Op de site meatlessmonday.eu kun je hier meer informatie over vinden. De slogan van deze site is: Maandag is een prachtige dag om eens GEEN vlees te eten. Doe ook mee en help mee aan een betere wereld!
Ik vind het een goed initiatief en begin dus vandaag!

Maar wat ga ik vandaag dan eten…in ieder geval geen vlees op brood en niet bij het avond eten. Op brood smeer ik toch al vaak lekker pesto of tapenade, kaas of appelstroop dus dat is niet het probleem.  Nu zag ik in de allerhande van vorige week een heerlijk recept en blijkt nog vegetarisch ook. Dus dit eten wij vanavond:

Ri­ga­to­ni met cour­get­te en ri­cot­ta
Ingrediënten
  • 300 g rigatoni (pasta, zak 500 g)
  • 4 el olijfolie
  • 2 rode uien, in ringetjes
  • 2 courgettes, in halve plakken
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 schaaltjes Toscaanse carré (a 2 stuks)
  • 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)

Bereiden
1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de ui 3 min. Voeg de courgette toe en bak op middelhoog vuur 3 min. mee. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met de oregano, peper en zout. 3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bak de Toscaanse carrés in 6 min. goudbruin en krokant. Schep de pasta door de courgette. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en schep de ricotta erop. Serveer met de Toscaanse carrés.

1 opmerking:

  1. Bedankt voor het recept. Ik wil ook van alle dagen vlees eten af. Dus ben opzoek naar lekkere recepten zodat we 1 of 2 keer per week geen vlees eten. Hoop dat het ons gaat bevallen zodat we misschien nog een dag vlees kunnen schrappen.

    Groetjes anja

    BeantwoordenVerwijderen