Wat eet ik vanavond dan:
PASTA PESTO
Nodig:
- basilicum plant (1 plant, alleen de blaadjes)
- olijfolie (ca. 100 cc olie, of meer kan altijd)
- peper, zout
- 2 tenen knoflook
- Parmezaanse kaas
Daarnaast voor de salade:
- 5 trostomaten
- 2 bollen (euroshopper) mozzarella
- peper, zout
Bereiden:
- kook water voor de pasta.
-snij intussen de ingrediënten van de salade klein, voeg peper en zout toe.
- gooi de spaghetti in het water
- doe in een kom/beker alle basilicumblaadjes, de olie en de knoflook.
-pureer deze ingredienten. voeg daarna de parmezaanse kaas toe (handjevol) en zout en peper.
-
giet de spaghetti af, en voeg de net gemaakte pesto toe. Pasta moet een
beetje zwemmen in de pesto, dus mocht het wat droog zijn, dan voeg je
nog wat olie bij. Niet te veel, anders is de pesto niet geconcentreerd
genoeg meer (en verliest het zijn smaak).
- als laatste gooi
je nog wat parmezaanse kaas over de pasta pesto als het al op de borden
ligt. Peper en zout nog bijvoegen naar smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten