Al tijden denk ik er over na om bewust minder vlees te eten.
In de praktijk komt daar nog weinig van.
Daarom ga ik vanaf vandaag de meatless Monday in ons gezin
introduceren. De vleesloze maandag!
Op de site meatlessmonday.eu kun je hier meer informatie
over vinden. De slogan van deze site is: Maandag is een prachtige dag om eens
GEEN vlees te eten. Doe ook mee en help mee aan een betere wereld!
Ik vind het een goed initiatief en begin dus vandaag!
Maar wat ga ik vandaag dan eten…in ieder geval geen vlees op
brood en niet bij het avond eten. Op brood smeer ik toch al vaak lekker pesto
of tapenade, kaas of appelstroop dus dat is niet het probleem. Nu zag ik in de allerhande van vorige week
een heerlijk recept en blijkt nog vegetarisch ook. Dus dit eten wij vanavond:
Rigatoni met courgette en
ricotta
Ingrediënten
- 300 g rigatoni (pasta, zak 500 g)
- 4 el olijfolie
- 2 rode uien, in ringetjes
- 2 courgettes, in halve plakken
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 tl gedroogde oregano
- 2 schaaltjes Toscaanse carré (a 2 stuks)
- 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)
Bereiden
1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op
de verpakking. 2. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de ui 3 min. Voeg de
courgette toe en bak op middelhoog vuur 3 min. mee. Voeg de knoflook toe en bak
nog 1 min. Breng op smaak met de oregano, peper en zout. 3. Verhit ondertussen
de rest van de olie in een koekenpan. Bak de Toscaanse carrés in 6 min.
goudbruin en krokant. Schep de pasta door de courgette. Verdeel de pasta over 4
diepe borden en schep de ricotta erop. Serveer met de Toscaanse carrés.
Bedankt voor het recept. Ik wil ook van alle dagen vlees eten af. Dus ben opzoek naar lekkere recepten zodat we 1 of 2 keer per week geen vlees eten. Hoop dat het ons gaat bevallen zodat we misschien nog een dag vlees kunnen schrappen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes anja